Nikai 4 Life 
/

De stichting tegen Rhabdoïde Kinderkanker!  

 

Vriend van Nikai 4 Life

 

Word Vriend van Nikai 4 Life. Dan hoef je over je gift geen belasting te betalen, waardoor je belastingvoordeel kan oplopen tot maar liefst boven de 50%. Je gift is namelijk volledig aftrekbaar van het belastbaar inkomen.


Twee rekenvoorbeelden

Voorbeeld 1

Stel: je hebt een modaal inkomen van €37.000,- en je schenkt eenmalig €50,- aan Nikai 4 Life. Dit bedrag is te laag om van de belastingdienst te mogen aftrekken. Maar wordt je Vriend van Nikai 4 Life dan is het wel aftrekbaar en ontvang je 20 euro terug van de belastingdienst. Je betaalt dus zelf eigenlijk 30 euro. Het voordeel gaat naar jou en niet naar de belastingdienst. 


Maar zeg je ik hoef dat voordeel niet, ik wil gewoon 50 euro schenken dan kun je dus 83 euro aan Nikai 4 Life schenken. (belastingvoordeel is dan 33 euro). Netto betaal je dan 50,-. Het voordeel gaat in dit voorbeeld dus naar Nikai 4 Life en niet naar de belastingdienst. Dat is het voordeel van vriend worden. Het voordeel gaat naar jou of naar Nikai 4 Life en niet naar de belastingdienst. Aan jou de keuze.


Voorbeeld 2

Stel: je hebt een inkomen van €70.000,- en je schenkt eenmalig €200,- aan Nikai 4 Life. Dit bedrag is te laag om van de belastingdienst te mogen aftrekken. Maar wordt je Vriend van Nikai 4 Life dan is het wel aftrekbaar en ontvang je 104 euro terug van de belastingdienst. Je betaalt dus zelf eigenlijk 96 euro. Het voordeel gaat naar jou en niet naar de belastingdienst.


Maar zeg je ik hoef dat voordeel niet, ik wil gewoon 200 euro schenken dan kun je dus 416 euro aan Nikai 4 Life schenken. (belastingvoordeel is dan 216 euro). Netto betaal je dan 200,-. Het voordeel gaat in dit voorbeeld dus naar Nikai 4 Life en niet naar de belastingdienst. Dat is het voordeel van vriend worden. Het voordeel gaat naar jou of naar Nikai 4 Life en niet naar de belastingdienst. Aan jou de keuze.


Voor iedereen is het belastingvoordeel anders. Je voordeel is afhankelijk van je inkomen en is 36.55%, 40.85% of 51.95%.  Via een calculator is eenvoudig het voordeel te berekenen. 

Je krijgt zoveel voordelen omdat de belastingdienst Nikai 4 Life als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) heeft aangemerkt. De belastingsdienst stelt hiervoor maar 2 spelregels.


Spelregels Vriend van Nikai 4 Life (periodieke schenking)

De enige twee spelregels zijn dat er minimaal 5 jaar achtereen een bedrag geschonken wordt en dat deze gift is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst. De schenkingsovereenkomst is zelf eenvoudig in te vullen en kan in tweevoud naar Nikai 4 Life worden opgestuurd. Dat is alles, meer is niet nodig. Vriend worden van Nikai 4 Life kan al vanaf 20 euro per jaar. (in het 1e voorbeeld zoals hierboven geschetst betaal je dan zelf netto 12 euro). Echte vrienden ben je voor langere tijd. Uiteraard ontvang je, als dank, na inschrijving een Nikai 4 Life polsbandje. (polsbandje is gesponsord, dus uw bijdrage gaat voor 100% naar onderzoek)

 

Mensen die al een gift aan Nikai 4 Life hebben gedaan kunnen natuurlijk ook nog Vriend van Nikai 4 Life worden. Dit omdat we door de belastingsdienst met terugwerkende kracht sinds de oprichting vanaf 22 juni 2018 als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn aangemerkt. Uiteraard moet je wel voldoen aan de eerder genoemde spelregels. Vul de schenkingsovereenkomst in en stuur op naar Stichting Nikai 4 Life.

Kijk voor de laatst informatie op www.belastingdienst.nl.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen: info@nikai4life.nl.