Nikai 4 Life 
/

De stichting tegen Rhabdoïde Kinderkanker!  

 

Nieuws

6 december 2018

Stichting Nikai 4 Life doneert 30.000 euro aan Jarno Drost Research Group


IJSSELMUIDEN - Stichting Nikai 4 Life uit IJsselmuiden heeft donderdag 6 december een cheque van 30.000 euro overhandigd aan Jarno Drost van de Jarno Drost research Group ten behoeve van onderzoek naar rhabdoïde tumoren.  Mede door deze donatie kan begin 2019 een vervolgonderzoek worden opgestart. Het bedrag is de afgelopen 5 maanden bijeengebracht door diverse donateurs en sponsoracties.     

Dat onderzoek richt zich op doortesten van medicijnen die afgelopen periode een gunstige reactie hebben  laten zien.  Stichting Nikai 4 Life streeft naar verhoging van de genezingskans van kinderkanker in het algemeen en die van rhabdoïde tumoren in het bijzonder. 100 procent van de binnengekomen donaties gaat naar onderzoek. De huidige prognose voor kinderen met een rhabdoïde tumoren is erg slecht omdat er geen gerichte behandeling voor is. Met dit onderzoek wil Nikai 4 Life die kansen verhogen om Nikai`s zoektocht naar ‘Ik hoop dat dit medicijn wel werkt’ voort te zetten en zo andere gezinnen een dergelijk leed te besparen.29 november 2018

Stidalschool - Pieterpad project, 450 euro
18 november 2018 -  

Veel kranten uit Zwolle, kampen, Nijmegen doen verslag van de zevenheuvelenloop
 
10 oktober 2018 - Persbericht

Beerze Bulten gaat intensieve samenwerking aan met Stichting Nikai 4 Life

Beerze Bulten gaat middels Bultje foundation een intensive samenwerking aan met Stichting Nikai 4 Life. Een stichting die zich sterk maakt tegen rhabdoïde kinderkanker. Een zeldzame en uiterst agressieve vorm van kinderkanker met een erg slechte prognose. Nikai, een uiterst sportieve jongen, die de Olympische spelen als doel had mocht helaas niet ouder worden dan 12 jaar. Eigenaar Gerrit Jan Hagendoorn “Toen ik het verhaal hoorde van Nikai die zo sportief was dat hij zelfs in twee verschillende sporten (turnen en kanoën) NK finales wist te halen en dat zo’n sportieve jongen van de ene op andere dag ziek wordt en zijn Olympische droom en leven uiteen ziet spatten, dacht ik: “Daar moet ik iets mee!” Arjan Kroes van Stichting Nikai 4 Life zegt: Toen Nikai iets kleiner was zijn we geregeld naar Giga Konijnhol geweest. Dit voor een verjaardag feestje dan wel gewoon als een prachtige dag in het weekend of vakantie. Alle donaties die we binnenkrijgen gaan voor 100% naar onderzoek om deze vreselijke ziekte te bestrijden. Maar we willen ook heel graag iets doen voor gezinnen die nu in dezelfde positie zitten als wij in 2017 en nu in het Prinses Maxima centrum onder behandeling zijn. En aangezien we allebei willen dat “Kinderen gewoon kind moeten kunnen zijn” was er direct een klik. We zijn dan ook erg verheugd en trots dat Beerze Bulten naast een gulle donatie ons ook nog eens de mogelijkheid geeft dat wij namens Beerze Bulten gezinnen een dagje uit of  zelfs een vakantie mogen aanbieden op hun prachtige locatie. Dit zodat ook kinderen met kanker ook even gewoon kind kunnen zijn. 


13 & 14 oktober 2018

Opbrengst Rondje Nederland brengt meer dan 1.000 euro op
06 oktober 2018

Stichting Nikai 4 Life op RTV IJsselmond

RTV IJsselmond maakt reportage over Stichting Nikai 4 Life.

https://www.youtube.com/watch?v=CHQJaK2zK_s


02 oktober 2018

Veel kranten uit Amsterdam, Tilburg, Eindhoven en Kampen,  pakken het nieuws van de Brabantreggata op.Stichting Nikai 4 Life op Zoddefestival een succes

02 september 2018

 Afgelopen zaterdag veel aandacht gehad voor onze stichting. Mede hierdoor een mooi resultaat behaald. Ook kregen de 1 meter grote beren veel aandacht. Vandaar dat ze nu ook te koop zijn voor een bereleuke prijs op www.nikai4life.nl/Steun-ons/Nikai-4-Life-Beer/ . Ook leuk als cadeau. Vrijwilligers Bert en Reiny nogmaals bedankt.21 aug 2018

Marco Borsato geeft aandacht aan Nikai 4 Life

Op zijn website heeft Marco Borsato aandacht gegeven aan Stichting Nikai 4 Life. Dit waarderen we uiteraard enorm. Ook een leuke opsteker voor Jessin. Hij had op het prachtige nummer Verdriet van Marco Borsato een mooie clip gemaakt die zijn (ons) gevoel goed weergeeft. Het geeft een beeld weer van Nikai in zijn laatste jaar met af en toe een flashback naar die mooie jaren daarvoor. Nooit hadden we gedacht dat er überhaupt woorden zijn die in de buurt kunnen komen van wat wij voelen aan intens verdriet. Maar bij deze clip is bijna elk woord raak! We hopen dat de aandacht en oproep van Marco Borsato om de stichting te steunen een ieder bereikt. 

https://borsato.nl/goed-doen-nieuws/4718/stichting-nikai-4-life.html

15 aug 2018

Nikai 4 Life focusvogel voor ieder kind in het Prinses Maxima Centrum

Vanmiddag zijn we in het Prinses Maxima Centrum geweest om te doen wat Nikai vorig jaar al deed. Focusvogels uitdelen aan de kinderen. We hopen dat de kinderen het erg leuk vinden.  Ook het Prinses Maxima Centrum geeft er veel aandacht aan.

 

6 aug 2018

Ook het AD plaatst groot artikel in de krant (1/1pagina) en online over Nikai en stichting Nikai 4 Life. 
28 juli 2018

De Stentor plaatst groot artikel in de krant (1/1pagina) en online over Nikai en stichting Nikai 4 Life. 


Zowel Stentor als AD.nl geven online nog meer info over Nikai en de StichtingScholen strijden om Nikai 4 Life Scholieren Cup

16 juli 2018

  
De basisscholen CNS de Groenling uit IJsselmuiden en de Marnixschool uit Kampen streden maandag 16 juli jl om de Nikai 4 Life scholieren Cup. Dit Kano-event werd gehouden op de thuisbasis van de KV Skonenvaarder. Mede omdat er die dag meer dan 50 kinderen op het water te vinden waren had Kanocentrum Arjan Bloem uit Wormer maar liefst 16 kano’s beschikbaar gesteld. De bungee baseball, die werd aangeboden door van Van Lente, zorgde ook dit keer weer voor veel plezier. In de finale traden de beste 12 vaarders uit beide groepen 8 om de felbegeerde Cup. Er moest zelfs een videoanalyse aan te pas te komen om uiteindelijk te zien dat De Marnix school nipt had gewonnen. De Cup werd uitgereikt door WK-deelnemer Wiliam Bos van de KV Skonenvaarder De scholen lieten zien dat ze de Stichting Nikai 4 Life een warm hart toe dragen. CNS De Groenling had maar liefst 475 euro ingezameld voor de Stichting Nikai 4 Life. De Marnix school maakt later deze week bekend wat de opbrengst is. 10 juli 2018

Weekblad De Brug besteed eind juli aandacht aan de oprichting van de Stichting12 juli 2018

Ichthus college  zet zich in voor Stichting Nikai 4 Life


Het Ichthus college is 2 weken na de start van de stichting Nikai 4 Life gestart met een lege flessenactie. Iedereen van de school heeft meer dan een week lang zijn flessen ingeleverd bij de school. En dat is niet voor niets geweest want er werd aan de Stichting en cheque overhandigd van maar liefst 510,30. Als beloning kregen de scholieren van de klassen die het georganiseerd hadden een kano clinic aangeboden door de Skonenvaarder. De bungee baseball, die werd aangeboden door van Van Lente, maakte de dag helemaal af.

 


Beachvolleybaltoernooi Elburg

STICHTING NIKAI 4 LIFE·ZONDAG 8 JULI 2018

Tijdens het Beachvolleybaltoernooi in Elburg is 75 euro opgehaald met cakeverkopen en vrijwillige donaties. Geweldig! 


Nikai 4 Life Talent cup

De aftrap van stichting Nikai 4 Life vond plaats vlak voor de oprichting, tijdens de Hanzeregatta 2018/NK Lange baan op 16 en 17 juni.

Samen met Kanovereniging Skonenvaarder is de Nikai 4 Life Cup ingezet.


Facebook watersportverbond

Watersportverbond Commissie Canoe Sprint/Marathon.

22 juni om 10:34 · 

 Nikai 4 Life Talenten Cup

Ik schrijf dit bericht met natte ogen maar ook met een gevoel van hoop.
Tijdens de Hanzeregatta in Kampen is de Nikai 4 Life Talenten Cup uitgereikt. Dit is een aanmoedigingsprijs voor jonge kanovaarders en is namens de stichting i.o. 'Nikai 4 Life' aangeboden. 
Nikai was lid van Skonenvaarder en een gedreven jong talentvol sporter, ook in de kanosport blonk hij uit. Velen in onze discipline Kanosprint zijn bekend met Nikai en zijn plotselinge ernstige ziekte. Hij is in december 2017 overleden aan een agressieve vorm van kinderkanker.

Voor de uitreiking van de Cup werd stilgestaan bij Nikai en ook de doelstelling van de op te richten stichting werd kort uitgelicht. Hierover meer in het september nummer van ons bondsblad 'Kanosport'.

De Cup is dus een aanmoedigingsprijs voor kanovaarders in de aspirantenklasse die een talentvolle indruk maken. Het is bedoeld om aanstormend talent, zowel jongens als meisjes van alle nationaliteiten, te stimuleren tot het leveren van opvallende prestaties en ze daarmee extra in het zonnetje te zetten.

Dat is bij deze eerste uitreiking prima gelukt. Verrassing alom!
● 1ste plaats: Sipko Metselaar van de Argonauten. Reden, meeste progressie.

 ● 2e plaats: Marta Kavatsyuk van GKV. Reden, zeer opvallende debutant. Direct prijs in de finale.
● 3e plaats: Gideon Dijkhuis van Kanosport Drenthe. Reden, veel progressie. Van een nieuw aangesloten vereniging.

Jos Kolle
Voorzitter Team Hanzeregatta & Watersportverbond Canoe Sprint/Marathon