Nikai 4 Life 
/

De stichting tegen Rhabdoïde Kinderkanker!  

 

Stelvio for Life = Nikai 4 Life. - 28 augustus 2021                            

Deelnemers worden uitgedaagd uit om deze indrukwekkende bergpas hardlopend, fietsend of wandelend te bedwingen en hiermee geld in te zamelen. De Passo dello Stelvio is een bekende, spectaculaire hoge bergpas in Italië. Vooral bekend bij de fietsers, maar ook bij lopers en wandelaars wordt deze berg steeds bekender Hij is maar liefst 2758 meter hoog! De Stelvio is van twee zijden te beklimmen. De noordkant heeft vanaf Prato 48 haarspeldbochten en de zuidkant telt er 39. Deze zuidkant wordt beklommen  tijdens Stelvio for Life, vanuit de plaats Bormio. De start is op een hoogte van 1.225 meter en de finish ligt op 2.758 meter. In totaal dus 1.533 hoogtemeters om te overwinnen met vanaf Bormio in totaal 40 haarspeldbochten. De lengte van de klim is circa. 21,1 kilometer en het stijgingspercentage is gemiddeld 8,0% maar heeft uitschieters van ruim 14%. De beklimming is lang en soms steil, maar erg afwisselend en de uitzichten zijn prachtig.


We zijn erg trots en dankbaar dat voor de editie van 2021 ook met een Stichting Nikai 4 Life team aan de start mogen verschijnen. Dit initiatief is  mogelijk gemaakt door Eddie Sevink van Run 2 Day Zwolle en Jan Bakker van de Warmlopers Zwolle. Dat betekent dat de helft van het opgehaalde sponsorbedrag gaat naar naar fundamenteel onderzoek naar een persoonlijke, op de patiënt en zijn/haar specifieke kanker toegespitste behandeling, gebaseerd op DNA-analyse. (Barcode for Life) En de andere helft gaat  naar stichting Nikai 4 Life, De stichting tegen rhabdoïde kinderkanker.

Voor de editie van 2021 zijn er twee nieuwe onderdelen in het event. Voor de fietsers is het mogelijk om een XXL variant te fietsen van 108km. Daarnaast worden ook kinderen vanaf 12 jaar (10 jaar na overleg met de organisatie) gemotiveerd om met een volwassenen mee te doen. Wandelend of fietsend.

Dus Fiets of wandel of loop hard. Deze keer niet alleen voor jezelf maar ook voor Stichting Nikai 4 Life.


Doe mee met Team Nikai 4 Life

Om te kunnen deelnemen aan het Stelvio for Life evenement op 28 augustus 2021 vraagt de stichting Stelvio for Life € 50,- inschrijfgeld aan elke deelnemer. Dit inschrijfgeld wordt, samen met een bijdrage van de hoofdsponsoren, gebruikt om het evenement te organiseren. Daarnaast vraagt de stichting Stelvio for Life de deelnemers om over een afstand van 21,1 kilometer – een halve marathonafstand – de 1.533 hoogtemeters van de Passo dello Stelvio te overwinnen en je in te zetten om voor elke hoogtemeter het symbolische bedrag van € 1,- aan sponsorgeld in te zamelen voor de stichting Nikai 4 Life & Barcode for Life. Het bijeengebrachte sponsorgeld van Team Nikai 4 Life  komt voor de volle 100% ten goede aan de 2 goede doelen! Elk doel ontvangt dus 50% van je ingezamelde sponsorgelden. Schrijf je nu in  als Teamlid van Team Nikai 4 Life!