Nikai 4 Life 
/


De stichting tegen Rhabdoïde Kinderkanker!  

 

Stelvio for Life = Nikai 4 Life.


De Passo dello Stelvio is een bekende, spectaculaire hoge bergpas in Italië. Vooral bekend bij de fietsers, maar ook bij lopers en wandelaars wordt deze berg steeds bekender Hij is maar liefst 2758 meter hoog! De Stelvio is van twee zijden te beklimmen. De noordkant heeft vanaf Prato 48 haarspeldbochten en de zuidkant telt er 39. Deze zuidkant wordt beklommen  tijdens Stelvio for Life, vanuit de plaats Bormio. De start is op een hoogte van 1.225 meter en de finish ligt op 2.758 meter. In totaal dus 1.533 hoogtemeters om te overwinnen met vanaf Bormio in totaal 40 haarspeldbochten. De lengte van de klim is circa. 21,1 kilometer en het stijgingspercentage is gemiddeld 7,1% maar heeft uitschieters van ruim 14%. De beklimming is lang en soms steil, maar erg afwisselend en de uitzichten zijn prachtig.We zijn erg trots en dankbaar dat voor de editie van 2020 ook met een Stichting Nikai 4 Life team aan de start mogen verschijnen. Dit initiatief is  mogelijk gemaakt door Eddie Sevink van Run 2 Day Zwolle en Jan Bakker van de Warmlopers zwolle. Dat betekent dat de helft van het opgehaalde sponsorbedrag gaat naar naar fundamenteel onderzoek naar een persoonlijke, op de patiënt en zijn/haar specifieke kanker toegespitste behandeling, gebaseerd op DNA-analyse. (Barcode for Life) En de andere helft gaat  naar stichting Nikai 4 Life, De stichting tegen rhabdoïde kinderkanker.

Voor de editie van 2020 zijn er twee nieuwe onderdelen in het event. Voor de fietsers is het mogelijk om een XXL variant te fietsen van 108km. Daarnaast worden ook kinderen vanaf 12 jaar (10 jaar na overleg met de organisatie) gemotiveerd om met een volwassenen mee te doen. Wandelend of fietsend.

Dus Fiets of wandel/hardloop hard deze keer niet alleen voor jezelf maar ook voor Stichting Nikai 4 Life.


Informatie avond 13 november Nikai 4 Life & Stelvio for Life 
Op 13 november organiseert Run2 Day Zwolle een infoavond voor iedereen die zich wil inzetten voor dit prachtige doel. Met als streven om een geweldig grote groep deelnemers uit onze regio en daarbuiten aan de start te krijgen van de 2020 editie van Stelvio for Life. Al deze mensen maken dan deel uit van het team Nikai 4 Life. Op deze avond, die om 19:30 uur start, krijg je alles te horen over Stelvio for Life, Nikai en over Stichting Nikai 4 Life. Want daar doen we het voor. Wil je hierbij zijn? Aanmelden kan via www.run2dayevents.nl en dan zien wij jou graag op 13 november.